Android
Trend

Android Telefonda Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

İstenmeyen Çağrı Nasıl Engellenir?

Reklam

Android telefonda numara engelleme, çağrı engelleme, Google’ın geliştirdiği telefon çevirme uygulaması ile daha kolay hale geldi. Artık kullanıcılar hiç hissetmeden Android telefonlara gelen çağrılar hemen engelleniyor. Spam koruması olarak da adlandırılan bu özellik oldukça işe yarar durumda.

Android markette istenmeyen çağrıları engellemeye yönelik 3. parti yazılımlar bulunuyordu. Lakin bu uygulamaların ana geliştirici tarafından sunulmaması kullanıcıların tereddüt yaşamasına neden oluyordu. Çağrı engellemeye yönelik kullanıcı taleplerini dikkate alan Google bilinmeyen ya da kötü amaçlı çağrıların engellenmesini sağlayan bu özellik 3. parti yazılımlara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmış olacak.

Yani Android stok sürümü istenmeyen çağrıları engelleyebilir özelliğini de geliştirmiş olarak karşımıza çıkacak. Android 13 özellikleri ile ilgili haberimizi okuyabilirsiniz. Yeni Android 13 versiyonun da yakın bir zamanda yayınlanacağını hatırlatalım. Eğer telefonunuz Samsung ise burayı, Xiaomi ise burayı tıklayarak Android 13 alacak telefon listelerini inceleyebilirsiniz.

Diğer kullanıcıların spam çağrı olarak işaretlediğinde otomatik olarak Google tarafından diğer kullanıcılara da yansıyor. Dolayısıyla spam olarak işaretlinmiş bir numara sizi aradığında sistem otomatik olarak spam olarak algılıyor.

Google’ın Android çağrı engelleyici uygulaması istenmeyen çağrıları otomatik olarak engelliyor. Tercih ederseniz bu çağrılarda telefonunuz çalmıyor ve herhangi bir uyarı da almıyorsunuz. Ancak çağrı geçmişini kontrol ettiğiniz zaman böyle bir çağrı aldığınızdan haberdar oluyorsunuz. Arayan kişi sesli mesaj bıraktığı takdirde, sesli mesaj dinlenebiliyor.

Bunun dışında istediğiniz numarayı da engelleyebiliyorsunuz. Aşağıda size bunun nasıl yapıldığını maddeler halinde sıraladık.

Reklam

Telefonda Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

Numara Engelleme
  • Google Telefon uygulamanızı açın.
  • Üst sağda üç çizgiye basıp Çağrı geçmişi’ne dokunun.
  • Engellemek istediğiniz numaradan gelen bir çağrıya dokunun.
  • Engelle/spam bildir’e dokunun.
  • Bir daha bu numaradan çağrı almayacaksınız.
  • Engellediğiniz numaraları engellemeden çıkartmak istiyorsanız işlemleri tekrarlayın.

Numara engelleme işlemlerini xiaomi, samsung gibi Android kullanan telefonlarda yapabilirsiniz.

Google’dan daha önce davranan bazı telefon üreticileri kendi telefonlarının stok sürümlerinde çağrı engelleyici yazılımlara yer vermiş durumda olduklarından, Google’ın sunmuş olduğu çağrı engelleme programları bu telefonlarda orijinal olarak bulunmuyor.

Ancak kullanmayı dilerseniz Google Telefon uygulamasını Play Store’dan indirebiliyorsunuz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu