Nasıl Yapılır?

WhatsApp silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır?

Telefon veya tabletinizde yanlışlıkla sildiğiniz videoları rootsuz nasıl geri kurtaracağınızı ayrıntılarıyla, kesin çözümler sunarak anlattık.

Reklam

WhatsApp silinen mesajları geri getirme, telefonu çöken ya da sıfırlanan kişiler için çok önemlidir. WhatsApp mesaj kurtarma sayesinde mesajların silinmesi nedeniyle kaybolan önemli verilere erişim sağlanır. Yazımızda belirttiğimiz adımları uygulamanız durumunda mesaj, fotoğraf veya videolarınızı kurtarabilir, yedekleyebilir veya yeni telefonunuza geri aktarabilirsiniz. Yanlışlıkla sildiğiniz verilerden (fotoğraf, video vs.) herhangi birine daha sonradan ihtiyacınız oldu diyelim. İstenmeyen bu durumla karşılaştığınızda silinen videoları, fotoğrafları yada verileri geri getirme için halen bir şansınız var. Yazımızda bahsettiklerimizi uyguladığınızda eğer veri zarar görmemiş ise silinen videoları ve fotoğrafları geri getirmenin zor olmadığını zor olmadığını göreceksiniz.

WhatsApp, iOS ve Android fark etmeksizin en sık tercih edilen e-mesaj uygulaması olarak biliniyor. Uygulamada yer alan; yazışma, sesli ve görüntülü konuşma, dosya alıp gönderme gibi daha birçok işlem WhatsApp’ın kazandığı popülerlikte büyük rol oynuyor.

Uygulama her ne kadar güzel olsa da mesajların bir şekilde ortadan kaybolması durumunda biraz önce bahsettiğimiz WhatsApp mesaj geri getirme işlemine ihtiyaç duyuluyor. Bu alternatif yollar denenerek ihtiyaç duyulan bilgi ve dosyaları tekrardan elde edebileceksiniz.

WhatsApp’ta göndermiş olduğunuz bir mesajın çeşitli nedenlerle silinmesi beraberinde fotoğraf, belge ve videolarda kaybedilecektir. Dosyalar kaybolduktan sonra tekrar elde etmek için denemeniz gereken ilk yol gönderdiğiniz kişiyle irtibat kurmak ve elinde bulunuyorsa bir yedeğini istemek olacaktır.

WhatsApp oto yedekleme özelliğini açan kullanıcılara iyi bir haberimiz var. Eğer önceden bu özelliği aktif hale getirdiyseniz mesajlarınıza ve medya dosyalarınıza tekrardan erişim sağlayabileceksiniz. Ancak unutmamanız gereken bir nokta daha var.

Yedekleme özelliğini aktif hale getirmiş olsanız bile WhatsApp’tan göndermiş yada almış olduğunuz videolar direkt yedeklenmez. Videoların yedeklenmesini özellikle açmanız gerekiyor. Bu bakımdan WhatsApp’ta önemli videolarınız yer alıyorsa ilgili ayarı aktif hale getirmeyi unutmayın.

Reklam

WhatsApp yedek mesaj nasıl geri yüklenir?

Whatsapp Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır

WhatsApp yedeklenen mesajları yüklemek için Ayarlar > Sohbet > Sohbet Yedeği yolunu takip ederek en son alınan yedeklere buradan ulaşabilir ve tekrar yükleyebilirsiniz. Ancak yedekten yükleme yaparken, şuan yazdığınız yani yedek alınmasından sonraki mesajlar silinecektir.

WhatsApp Resim ve Videoları Kurtarma

WhatsApp’ı Android telefonlarında kullananlar için bir iyi haberimiz daha var. WhatsApp uygulamasını telefondan kaldırmış olsanız bile telefon dosya yöneticisinde yer alan WhatsApp klasörüne kaydedilen resim ve videolar silinmiyor. Onların silinmesi için özellikle kaldırmanız gerekiyor. Aynı zamanda bu resim ve videolara telefon galerisinden de ulaşılabiliyor. Ancak Android için geçerli olan bu durum ne yazık ki iOS tarafında yok.

WhatsApp Mesajlarını Kurtarma

WhatsApp mesajları elle yada belirlenen periyodik aralıklara göre otomatik olarak Google Drive üzerine yedeklenmektedir. Biz otomatik yedeklemeyi tavsiye ediyoruz. Elle yedekleme işlemi kolaylıkla unutulabildiğinden mesajların güvenliği tehlike altına girmektedir.

WhatsApp mesajlarını yedeklemek için bir Gmail hesabına ihtiyaç duyacaksınız. WhatsApp Uygulaması > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği yolunu takip ettiğinizde WhatsApp mesajlarını yedekleme ayarlarına ulaşacaksınız. Burada Google Drive’a Yedekle menüsünden; sadece “yedekle”ye dokunduğumda, günlük, haftalık, aylık yedekleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.

WhatsApp uygulamasını çok sık kullananlar ve mesajları her an risk altında olanlar için WhatsApp mesajlarını günlük olarak yedeklemelerini tavsiye ediyoruz. Ancak yalnızca mobil veriden internete erişim sağlayanlar haftalık veya aylık yedekleme seçeneklerini de kullanabilirler.

Mobil veriden otomatik yedekleme yapmak için Yedekleme Bağlantısı ayarlarını Wi-Fi veya hücresel olarak değiştirmeyi unutmayın. Bu ayarlar yapıldıktan sonra telefonuna ne olursa olsun silinen WhatsApp mesajlarını kurtarma işlemi çok kolay olacaktır.

Reklam

WhatsApp mesajlarını Google Drive üzerine yedekleyenler için birkaç güvenlik tavsiyemiz olacak. Bu güvenlik tavsiyelerine yarsanız daha sonradan WhatsApp mesajlarını kurtarma işlemini gerçekleştirdiğiniz zaman neredeyse hiç sıkıntı yaşamayacaksınız.

WhatsApp mesajlarını yedeklerken dikkat edilmesi gerekenler:

  • WhatsApp mesajlarını yedeklerken öncelikli olarak kullandığınız Google Drive hesabında boş alan olmasına özen gösterin. En az 2GB alan ayırmanızı öneriyoruz.
  • WhatsApp mesajlarını yedeklemek için kullandığınız Gmail hesabında iki adımlı doğrulamayı aktif hale getirmeyi unutmayın. Böylece yalnızca Gmail hesabınızı değil aynı zamanda WhatsApp mesajlarınızı da güven altına almış olacaksınız.
  • Otomatik yedekleme işlemi başlamadan önce yalnızca o gün için lazım olan, daha sonradan ihtiyaç duymayacağınız tüm dosyaları cihazınızdan silmenizi tavsiye ediyoruz. Google Drive alanı gereksiz yere doldurulmuş olmayacak. Telefonunuzda da boş alan açılacaktır.

Telefondan Silinen Videoları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Eğer akıllı telefonunuzdan videolarınız silinmişse ve telefondan silinen videoları geri getirme yöntemleri arıyorsanız, bir seçenek bulut hesabınızın olup olmaması ile ilgilidir. Eğer bulut hesabınız varsa, bunun için ilk olarak bulut hesabınıza giriş yaparak, sildiğiniz videoları geri indirmeniz gerekmektedir. Bulut uygulaması, arka planda kendi yedeklemesini yaptığı için siz her ne kadar akıllı cihazınızdan silmiş de olsanız, gerçek koşullarda videonuz asla silinmeyecektir.

Eğer Microsoft One Drive kullanıyorsanız, bunun için One Drive girişi de yaparak, videolarınızı indirebilme imkânınız bulunmaktadır. Bu sistem de, aynı bulut gibi işlediği için indirdiğiniz tüm videolar siz hiçbir şey yapmadan yedeklenmektedir. Bunun için ilk olarak, yedekleme isteğine onay vererek, fotoğraf ve videolarınıza erişim olanağı da sunmuş olmanız gerekmektedir. Sizin izniniz olmadan, bu programlar tek başına yedekleme yapamamaktadır.

Silinen videoları geri getirme Türkçe için bir diğer seçenek de, galeri uygulamasıyla ilgilidir. Google Fotoğraflar uygulamasına Google hesabınızla birlikte giriş yaparak fotoğraf ve videoları yedeklemek için yetki verdiğiniz andan itibaren Google, cihazınızdaki fotoğraf ve videoları taramaya başlar.

Eğer galeri ayarlarından fotoğraf-video silme işlemini kaldırmışsanız, ister hatayla, ister kasıtlı olarak sildiğiniz tüm videolarınız çöp kutusuna taşınmaktadır. Burada 60 gün boyunca saklanmakta olan fotoğraf ve videolar, ardından otomatik olarak silinmektedir. Google Fotoğraflara ise bilgisayarınızdan bu adresten ulaşabilir ve çöp kutunuzu kontrol edebilirsiniz.

Bu nedenle program ile video kurtarma işine geçmeden önce, bu gibi durumları kontrol etmeniz tavsiye ederiz. Bu sayede geri kurtarırsanız, program kullanmaya ihtiyacınız da kalmayacaktır.

Eğer bulut ve diğer uygulamaların yedeklemesine izin vermemişseniz ve galeri ayarlarınız da uygun değilse, root olmadan kurtarma işlemi için tek seçeneğiniz program kullanmak olmaktadır.

Rootsuz Videoları Kurtarma Hangi Android Marka-Modelde İşe Yarar?

  • Samsung
  • Huawei – Google Fotoğraflar uygulaması yüklü olmalı ve senkronizasyon açık olmalı.
  • LG
  • Oppo
  • Vestel
  • General Mobile
  • Nokia
  • HTC

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme Kurtarma Programı

WhatsApp silinen mesajları geri getirmek için arama yapıldığında internet ortamında onlarca programa karşılaşıyorsunuz. Bunlardan ücretsiz olanları zaten işe yaramadığı gibi ücretli olanlarda kesin kurtarma garantisi vermiyor.

Bazı programlar telefonda yer alan özel verilerinize erişim sağlayabilmek adına tuzak olarak hazırlanmış uygulamalardır. Bu nedenle WhatsApp mesaj kurtarma programlarına itibar etmemenizi önemle tavsiye ediyoruz.

7-data Recovery suite programı, gerek Android cihazlarınızdan, gerekse bilgisayarlarınızda silinen tüm verileri kurtarmak için gayet kullanışlı bir programdır. Ücretsiz olan bu program, internet üzerinde kolay bir şekilde bulunmaktadır. Dosya boyutu da oldukça küçük olduğu için hızlı inen bu program, en büyük yardımcılarımızdan bir tanesi olmaktadır.

7-Data Recovery
7-Data Recovery

7-data Recovery Android uygulaması ile Android cihazlarınızda veri kurtarmak istiyorsanız, ilk olarak bu programın Android sürümünü bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir. Bundan sonra ise akıllı cihazınızda geliştirici seçeneklerini açarak, USB hata ayıklama modunu aktif hale getirmeniz lazım. Bundan sonra ise akıllı cihazınızı USB kablonuz ile bilgisayarınıza takmak yeterli olacaktır.

Ardından indirmiş olduğunuz programın masaüstü simgesine tıklayarak açmanız ve buradan da Android kurtar seçeneğine basmanız gerekmektedir. Program, burada cihazınızı otomatik olarak tanıyacaktır.

Bu işlem gerçekleştiğinde sonraki seçeneğine tıklayarak, telefon sürücünüzün tanımlanmasını beklemeniz ve ardından yine sonraki butonuna basmalısınız.

Telefonunuzda olan sürücüler tarandıktan sonra, bilgisayar ekranınıza kurtarmak istediğiniz sürücüler gelecektir. Bunlar arasında kurtarmak istediğiniz dizinleri belirleyerek, silinen ve kurtarmak istediğiniz videolarınızı bulup işaretleyin ve kaydet tuşuna basın.

7-Data Recovery Ile Video Geri Getirme
7-Data Recovery Ile Video Geri Getirme

Bundan sonra yapmanız gereken ise oldukça kolaydır. Kaydet dedikten sonra bilgisayar ekranınıza, dosyaları nereye kaydetmek istediğiniz sorulacaktır. Burada bilgisayarınız da bir konum seçip, kaydettikten sonra, videolarınızı tekrar akıllı cihaz hafıza kartınıza yani sd kartınıza atmanız gerekmektedir.

Programı windows için https://7datarecovery.com/tr/ adresinden indirebilirsiniz.

Bu şekilde akıllı cihazlarınızdan silinen tüm videolar, kolay bir şekilde kurtarılabilmektedir. Buradan da görüldüğü gibi root işlemi asla gerekmemektedir. Bu rehberimizde anlattığımız işlemleri uygulayarak, tüm verilerinizi kolay ve hızlı bir şekilde kurtarabileceksiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu