Nasıl Yapılır?

Android Uygulamaları Nasıl Silinir?

Reklam

Android uygulamaları nasıl silinir, yeni akıllı cihaz kullanıcılarının zihinlerinde canlanan sorular arasında yer almaktadır. Android programlarını silmek, gerek telefonda depolama alanı açmak gerekse ihtiyaç duyulmayan programların fazla şarj tüketimine engel olmak için yapılır.

Android uygulamalarını kaldırmak, ihtiyaç duyulmayan mobil programlar için önem arz eder. Android uygulamalarını telefondan silmek, kolay bir işlem olsa da kaldırılma esnasında sorun çıkartan bazı programlar can sıkıcı gelişmeler yaşanmasına yol açabiliyor.

Kaldırılması mümkün olmayan uygulamalar genellikle telefonla birlikte yüklü olarak gelen, yani orijinal halinde zaten yüklü olan uygulamalar.

Android Uygulamaları Telefondan Nasıl Kaldırılır?

Android uygulamalarını kaldırmak için genellikle ayarlar > uygulamalar > ilgili uygulamaya tıklanır > kaldır butonuna basılır.

Ancak Android uygulamalarını silmek için en basit yol ilgili uygulamanın üzerine uzunca dokunarak ekrana kaldır butonunun gelmesini beklemektir. Ardından kaldıra tıklayarak uygulamayı telefondan silebilirsiniz.

Kaldırmak istediğiniz uygulamanın telefondan silinip silinmediğini anlamak içinse ana menüde yer alan uygulamalara ya da ayarlar kısmındaki uygulamalar listesine göz atabilirsiniz.

Reklam

Telefonun Kendi Uygulamalarını Silme

Android Uygulamaları Nasıl Silinir?

Telefonla gelen uygulamalar basit yapıları ve işlevsizlikleri nedeniyle çoğu zaman kaldırılmak isteniyor.

Orijinal sürümlerde gelen telefon programlarının Play Store’da yer alan alternatifleri daha iyi olduğundan kullanım oranları çok düşük. Bu nedenle de telefona binen yükü azaltmak adına bu uygulamalardan kurtulmak gerekiyor.

Ancak telefonun orijinal halinde bulunan bu uygulamaları tamamen silemiyorsunuz. Ancak devre dışı bırakarak telefona bindirdikleri yükün azalmasını sağlayabilirsiniz.

Bir uygulamanın kullanımını sona erdirmek için Ayarlara girdikten sonra “Uygulamalar ve Bildirimler”i açın. Tüm uygulamaları göster dedikten sonra kullanımını sona erdirmek istediğiniz uygulamaya tıklayarak “devre dışı bırak” butonuna dokunun.

Böylece uygulamalar silinmese de arka planda çalışmaya devam etmelerinin önüne geçilmiş olacaktır. Bu durumda uygulamalar telefonun yerel depolama alanında bir miktar yer kaplar.

Ancak RAM kullanımını artırmazlar ve fazla enerji tüketimine neden olmazlar.

Reklam

Uygulama Verileri Nasıl Kaldırılır?

Android telefonlara yüklenen uygulamalar kullanılırken bazen yanlış işlemler yapılabiliyor. Bundan ötürü de uygulamanın kaldırılıp tekrar yüklenmesi gerekiyor.

Ancak bu zahmetli bir iş olduğundan basite kaçarak uygulama verilerini kaldırma yoluna da gidilebiliyor.

Android uygulamaları nasıl kaldırılır, alt başlıklı konumuzda anlattığımız şekilde ayarlar, uygulamalar ve ilgili uygulama yolu takip edilir.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta kaldır butonuna değil de verileri kaldır ya da verileri temizle butonuna tıklamaktır. Bu telefonlar arasında değişkenlik gösterebilir.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu