Teknoloji Haberleri

Apple Sağlık Alanına Adım Atıyor

Reklam

Sağlık tüm dünyayı ilgilendiren bir sektör haline gelmiş bir unsur. Bu durumda dünyada söz hakkına sahip dev şirketlerde bu sektöre göz dikiyor. Son günlerde sağlık alanındaki ilk satın almayı gerçekleştiren Apple firması da sağlık sektöründe yer alan devler arasına girdi. “Fast Company” kaynaklı bir habere göre Apple tarafı, kullanıcılarına kişisel olarak sağlık verileri sunmakta olan Gliimpse start-up firmasını bünyesine kattı.

Silikon Vadisi’nde konuşlanan Gliimpse hazırladığı sağlık verileri platformu üzerinde ABD’de genel olarak herkesin sağlık verilerini kendi bünyesine topluyor ve kişiselleştirdikten sonra söz konusu verilerin genel görünümünü kullanıcılarıyla paylaşıyor. Bu start-up firma Anil Sethi ve Karthik Hariharan isimleri tarafından ortak olarak kurulmuş. Ayrıca Anil Sethi 1980’li yılların sonlarına doğru Apple firmasında sistem mühendisi olarak görev yapan bir isim.

Sözü edilen satın alma olayı içerisinde bulunduğumuz yılın başlarında gerçekleşmişti. Ancak Apple tarafında bu konuyla ilgili herhangi bir söylem dile getirilmemiş ve sessiz kalmak tercih edilmişti. Sonunda Apple firmasında görevli yetkililer söz konusu satın alma işlemini doğruladılar ve basına bir açıklamada bulundular. İşte bu açıklama: “Apple belirli aralıklarla daha küçük teknoloji firmalarını bünyesine katıyor, ve genel olarak amacımız ya da planlarımız hakkında kamuoyu önünde konuşmuyoruz.”

Görünüşe göre Apple bu satın alma işleminde bünyesine kattığı firmayı ürün geliştirmelerinde kullanacak. Böylece iPad ve iPhone kullanıcıları sağlık verilerine ilişkin genel bir raporlamaya kolaylıkla erişim imkanına sahip olacaklar.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Hakan

Özellikle akıllı telefonlara karşı ilgisi bulunan yazarımız, güncel haberleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu