AndroTablet

CES 2016: Samsung, Galaxy Tab Pro S’i CES 2016’da Tanıttı

Reklam

CES 2016’ya katılan teknoloji devleri arasındaki yerini alan Samsung Galaxy Tab Pro S’in tanıtımını gerçekleştirdi. Üstelik yeni tabletin tanıtımı kendisiyle kullanılabilecek klavyeli kılıflar ve diğer aksesuarlarla birlikte yapıldı.
CES 2016 Amerika Las Vegas’ta düzenlendi. T

üketici elektroniği fuarında yeni yılda karşımıza çıkacak teknolojik cihazlar tanıtılırken bu cihazlar arasında Samsung Galaxy Tab Pro S’de yer aldı. Windows 10’la çalışacak olan bu cihaz 2.5 saatlik bir sürede tamamen şarj edilecek.

Firmanın CES 2016’da yaptığı duyuruda Ativ markasını bir kenara koyarak onun yerine Galaxy Tab Pro ismini benimsemiş olması da teknoloji takipçilerinin dikkatini çekti.

Galaxy Tab Pro S’de fan bulunmuyor. Intel Core M işlemciyle kutusundan çıkacak olan bu tabletin 10.5 saate kadar fişe takılı olmadan kullanılabildiği iddia ediliyor. Üstelik hızlı şarj özelliği de mevcut. Bu durumda 2.5 saatlik bir dilimde Galaxy Tab Pro S şarj edilebiliyor.

USB Type-C ve Type-A bağlantı noktaları, Bluetooth kalem özelliği mevcut olan Galaxy Tab Pro S’de HDMI için multi-port adaptör yer alıyor. Samsung’un Windows 10’la çalışan Galaxy Tab Pro S’ini ikisi bir arada tableti Premium seviye özelliklerden oluşuyor. Dolayısıyla yüksek fiyat aralıklarında satışa sunulacağını söyleyebiliriz.

Samsung’un Windows 10 ikisi bir arada tableti Galaxy Tab Pro S’in 12 inç olacağı daha önceden bilinmekteydi. Ayrıca CES 2016 başlamadan önce konuyla ilgili sızıntılar internete düşmüştü. Bu sızıntılar yalnızca birer iddia olmakla kalmadı ve gerçeğe dönüştü.

Reklam

Samsung Galaxy Tab Pro S’iyle birlikte Microsoft (Surface Pro 4), Google (Google Pixel C) ve Apple (iPad Pro) gibi devlerin karşısında durmayı hedefliyor.

12 inçlik bu tablet Windows 10’la çalışırken; 2160×1440 ekran çözünürlüğü, Super AMOLED 6. nesil Intel Core M işlemci, 4GB RAM, 128GB ve 256GB SSD depolama seçeneği gibi sistem özelliklerinden oluşuyor. Aynı zamanda tabletin her iki tarafında da 5MP kamera yer alıyor.

Samsung Galaxy Tab Pro S günümüzde mevcut olan tüm bağlantı teknolojilerini desteklerken kılıf ve klavye olarak kullanılabilen aksesuarlarıyla birlikte kutusundan çıkıyor. Tam boyut klavyesi eşleştirme veya ekstra olarak şarj etme zorunluluğu gerektirmiyor.

Tableti klavyeyle birlikte kullanırken cihazın görüş açısı da oldukça güzel. Ayrıca klavyede touchpad özelliği de yer almakta. Şubat 2016’dan sonra satışa çıkarılması beklenen bu tablet beyaz ve siyah renk seçenekleriyle satışa sunulacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu