Uygulama

Google 32 Bit Uygulama Desteğini Kesecek

Reklam

Google, hem teknolojik gelişmelere kendi çalışmalarıyla yön veren hem de dış kaynaklı gelişmelere kolaylıkla adapte olan bir yapıya sahip. Google son olarak günümüz teknolojisine tamamen ayak uydurmak adına artık 32 bit uygulama desteğine son verme kararı aldı. 32 bit uygulama desteğini kestikten sonraki hamlesi ne olacak?

Google artık uygulama mağazası olan Play Store’da yalnızca 64 bit uygulamalara destek verecek. Google’ın böyle bir karar alıyor oluşundaki en önemli neden 64 bit özelliklere sahip uygulamaların 32 bit uygulamaya göre sistem özelliklerinden daha iyi yararlanıyor olmalarıdır. Örneğin 32 bit sürümlerde RAM bir noktadan sonra kullanılamıyor. Uygulamaların tamamen 64 bit sürüme dönüşmesiyle birlikte akıllı cihazların sistem akışında önemli bir hızlanma gerçekleşecek ve büyük sistem iyileştirmeleri uygulanmış olacak.

Google 32 Bit Uygulama Desteğini Ne Zaman Çekiyor?

Google, 01.08.2019 tarihinden itibaren bu sürece ilişkin takvimi başlatıyor. Bu tarihten sonra Google Play’e kaydedilen her uygulamanın 64 bit olması zorunlu kılınacak ve 32 bitlerin önü engellenecek. Daha önceden eklenmiş 32 bit uygulamaların beraberinde 64 bit desteklemesi de zorunlu kılınacak.

Böylece Google şartlarına uymayan uygulamaları hemen kaldırmamış olsa da zamanla belirlediği şartlara uyulmasını sağlayacak.

Google başlangıçta 32 bit uygulamaları tamamen kaldırmayı tercih etmeyerek geliştiricilere 2 yıllık geniş bir zaman tanıdı. İki yılın bitiminde tarih 1 Ağustos 2021’i gösterdiği zaman Google Play’de yer alan tüm 32 bit uygulamalar kaldırılacak ve tamamen 64 bit uygulamalardan oluşan bir mağaza ortaya çıkacak.

Ancak geliştiricilerin bu iki yıllık sürecin dolmasını tamamen beklemeden ilk fırsatta 64 bit sürüme yöneleceklerini düşünüyoruz. Biliniyor ki Google sektörün gerektirdiği şartlara uymayanları biraz olsun arka sıralarda bırakabiliyor.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu