Teknoloji Haberleri

Google: Anadolu’ dan Yetenek Arıyor!

Reklam

Google’ dan destek alınarak Anadolu’nun farklı şehirlerinde Hackingfest adı verilen yarışmalar düzenlenecek. Yazılım ve donanım kategorilerinde yarışmaya katılacak geliştiriciler projeleri ile yarışacak. Ülkemizde bulunan Google Geliştirici Grupları (GDG) Google’ın desteği ile Anadolu’nun farklı şehirlerinde Hackingfest ismi verilen yarışmalar düzenliyor. GDG ismi verilen gruplar ortak bir duyuru yaparak önemli bir projenin Anadolu’da bulunan şehirlerde başladığını duyurdu.

Türkiye’den dünyayı değiştirebilecek projeler çıkması için denemeler yapılan ve 24 saat süren yarışmalarda yazılım veya donanım projeleri geliştiriliyor. Yarışma süresince katılımcıların yiyecek, içecek ihtiyacı karşılanıyor ve yarışma sonunda da kazananlara hediyeler veriliyor. Projelerin ek finansman ihtiyacı için ise kitle fonlaması bir çözüm oluşturuyor.

Google: Anadolu’ Dan Yetenek Arıyor!
Google: Anadolu’ Dan Yetenek Arıyor!

Düzce, Sivas, Kütahya illerinin de bulunduğu toplam 9 farklı şehirde yapılması planlanan etkinliğe katılım herkese açık. Ayrıca, kendi ilinde hackathon organize etmek isteyen kişi ve kurumlar da hackingfest adresinden başvuruda bulunabiliyor.

Hackathon;
Hackathon (ayrıca hack günü, hackfest ya da codefest olarak da bilinir) bilgisayar programcıları, grafik tasarımcıları, arayüz tasarımcıları ve proje yöneticileri de dahil olmak üzere katılanların yoğun bir şekilde yazılım projelerinin geliştirilmesi amacıyla diğer takımlar ile rekabet içerisinde bulunduğu bir olaydır. [1] Bu olay bir donanımın geliştirilmesi içinde yapılabilir. Hackathon genellikle bir gün ile bir hafta arasında sürebilir. Birçok durumda asıl amaç yazılım oluşturulması ya da yazılım geliştirilmesi olduğu kadar, bazı hackathonlar yalnızca sosyal veya eğitim amacına yöneliktir. Hackathonlarda kullanılan programlama dilleri, işletim sistemleri, uygulamalar ya da APIler belirli bir odak noktasına sahip olma eğilimindedir ve topluluğun demografisini yansıtır. Bunun dışındakilerde ise oluşturulan yazılımın türünde herhangi bir kısıtlama bulunmaz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu