Teknoloji Haberleri

Google’nin Aramaları Kolaylaştıran 7 Uygulaması

Reklam

Dünyanın en büyük arama motorlarından olan Google, neredeyse her insanın ömrü boyunca defalarca kullandığı bir arama motoru olarak bilinmektedir. Diğer arama motorları ile kıyaslandığında, kullanıcılarına en güncel ve en iyi arama verilerini sunan bir arama motorudur. Google arama motorunu kullanırken aradığınız bilgilere daha etkin bir şekilde ulaşabilmek için, Google’nin kullanıcılarına sunduğu 7 kolay uygulamayı yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Google’nin sunduğu bu yöntemlere, “Özel Aramalar” demek daha yerinde olur.
Gelin aramalarımızı daha da özelleştirip kolaylaştıracak bu 7 özelliği beraber inceleyelim.

1- Aramaları Tırnak İşareti İçinde Yapmak

Google’da yapacağınız bir arama da, aramanız birden fazla kelimeden oluşuyorsa, aramalarınızdan beklediğiniz verimi tam olarak elde edemezsiniz. Çünkü aradığınız gibi peş peşe olmayan kelimeler, farklı cümleler içinde bulunan kelimeler ile kombinasyon oluşturabilir.

Ancak ” ” gibi , aradığınız cümlenin başına ve sonuna “tırnak işaretleri” koyarak arama yaparsanız, yaptığınız arama ile ilgili en alakalı sonuçları elde edersiniz ve istediğiniz bilgilere daha kısa sürede ulaşırsınız. Lakin bu özellik tek kelimelik aramalar için etkili olmayıp, sadece birden fazla kelimeyi yan yana arıyorsanız etkilidir.

Örneğin “İstanbul’da satılık otomobil” gibi bir arama yaptığınızda, en sağlıklı bilgiye ulaşmanız mümkün olacaktır.

2- Tırnak İşareti İle, Yıldız (*) İşaretini Ekleyin

Google’da arama yaparken, kararsız olduğunuz kelime varsa, o kelimenin başına yıldız işareti koyup arama yaparsanız, hatırlayamadığınız kelimenin alternatifleri ile birlikte arama yapmış olursunuz.

3- İstemediğiniz Sonuçların En Kolay Yolu Eksi (-) İşaretidir.

Özellikle eş anlamlı kelimeler sebebiyle, size konunuzla fazla ilgisi olmayan saçma sonuçlar çıkmasını engeller. Buna örnek verecek olursak, “Jaguar” hem bir hayvan ismi, hem de bir araba modelidir. Siz “Jaguar” hayvanı ile ilgili bir arama yapacaksınız, ancak normal bir aramada, Jaguar arabalarla ilgili de sonuç çıkacaktır. Ama siz aramanızı “Jaguar -car” ya da “Jaguar -araba” şeklinde yaparsanız, Jaguar arabalarla ilgili sonuçlar otomatik olarak sizden gizlenecektir.

Reklam

4- İnternet Sitesi için Arama

Kendi siteniz ya da herhangi bir site ile ilgili, Google’de hangi sonuçların olduğunu görmek için kullanabileceğiniz bir yöntem. Site:androidegel.com bunun için bir örnektir. Böyle bir aramada, Sitemiz androidegel.com’ da yer alan tüm konular, Google arama sonuçlarında çıkacaktır. Aynı zamanda bunu “android haberleri” site:androidegel.com şeklinde yaparsanız, sitemizde yer alan yan yana yazılmış “Android haberleri” kelimelerinin bulunduğu tüm sonuçları çıkarır.

6- Ölçü Birimleri gibi Her şeyi Dönüştürebilirsiniz

Teknolojiyi çok sık kullandığımız için, bildiğimiz dönüştürme yöntemlerini ya unuturuz, ya da dönüştürme yaparken çok zorlanırız. İşte google “to” ile tam burada imdadımıza yetişiyor. Bu hizmet sayesinde farklı birimleri, rahatlıkla birbirine çevirebilirsiniz. Örneğin Google’ a “5871 gr to kg” diye bir sorgu girildiğinde, bunun kaç kilo olduğunu hemen çıkarıyor. Bu özelliği herhangi bir birim içinde kullanabilirsiniz.

7- Google Görselleri Denediniz Mi?

Google görselleri sadece bir konu ile ilgili resim aramak için değil, farklı görsel arama özelliklerini kullanarak özelleştirebilirsiniz. Mesela sizde mevcut olan fotoğrafın, en orijinal halini arıyorsunuz. Ya da fotoğrafta yer alan ünlünün kim olduğunu tanıyamadınız mı? İşte Google görsel özel aramalar, harika sonuçları sunmak için emrinizde!
Google Görsel arama penceresine gelin ve bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda bulunan bilgi almak istediğiniz fotoğrafı, google görseller bölümüne sürükleyin. Google size görselle alakalı, web sitelerinde kayıtlı olan tüm bilgileri sunacaktır. Böylelikle fotoğraf hakkında, daha fazla bilgi sahibi olabileceksiniz.

Göz Atın:  Google Drive Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Google’nin pek çok kişi tarafından bilinmeyen bu faydalı özellikleri hakkında, ve diğer okuyucularımıza yardımcı olmak adına, bildiğiniz yararlı özelliklerini yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu