Google

Google Android Deprem Bildirimi Uygulaması Hangi Telefonlarda Kullanılır

Reklam

Google Android Deprem Bildirimi Uygulaması deprem olmadan birkaç saniye önce, deprem esnasında yada biraz sonrasında hemen kullanıcılarının telefonlarına acil durum uyarılarını ulaştırmaktadır. Bu sayede kullanıcılar uyarıyı aldıktan sonra hemen harekete geçerek içerisinde bulunduğu durum ve şartlara en uygun önlemi alırlar.

Google Deprem Bildirimi Hangi Telefonlara Yüklenir

Doğal afetlere karşı kazanılan birkaç saniyenin dahi ne kadar önemli olduğu her zaman vurgulanmaktadır. Bu bağlamda herkes tarafından kullanılması gerektiğini düşündüğümüz bir araç olan Google Deprem Bildirimi Programı hangi telefonlarda kullanılır ve bir deprem anında nasıl çalışır merak ediliyor.

Android deprem uygulamasını kullanabilmeniz için en azından Androis 5 sürümünde bir cep telefonuna sahip olmanız gerekiyor. Google Android Deprem bildirimi uygulamasının yüklenebileceği markalara gelecek olursak yalnızca işletim sisteminin Android olması yeterlidir. Belirttiğimiz şartlara uygun her telefonda bu uygulama kullanılabilir. Xiaomi, Samsung, Huawei, Oppo gibi Android işletim sistemli telefonlarda kullanabilirsiniz.

Google Android Deprem Uygulaması ile ilgili olarak merak edilen diğer konulardan bir tanesi de uygulamanın nasıl yüklendiğidir. İşin aslı cihazınıza herhangi bir yükleme yapmanıza gerek olmuyor. Ayarlar > konum yolunu takip ederek gelişmiş yada konum servisleri menülerinden bir tanesini bulup, buradan deprem uyarılarını aktif hale getirmeniz yeterli oluyor.

Google Android Deprem Uygulaması

İşletim sistemi sürümü biraz eski olan telefonlarda ayarlar > konum > gelişmiş yolu geçerliyken işletim sisteminin son sürümünde ve ona yakınlarında ayarlar > konum > konum servisleri yolu geçerlidir.

Reklam

Google Android Deprem Bildirimi Uygulaması telefon şarjını ne kadar kullanır?

Google Deprem Bildirimi Uygulamasının telefon şarjını ne kadar kullandığı da merak edilen konulardan bir tanesi olarak göze çarpıyor. Aslında bu uygulama sürekli olarak çalışan ve sistemi kullanan bir yapıya sahip değildir. Arka planda yarı uyur, her an uyanmaya hazır konumda bekler ve kullanıcıya bildirim verilmesi gerektiği anda harekete geçer.

Programın hizmet süreci yalnızca bu adımlardan ibaret olduğundan her zaman telefonun bataryasını kullanmamakta ve çok fazla bir şar tüketimine neden olmamaktadır.

Google Android Deprem Bildirimi Uygulaması kullanırken konum açmak zorunlu mudur?

Google Deprem Uygulaması esasında konum verilerinize dayanarak çalışır. Sistemin nerede olduğunuzu saptayabilmesi ve mevcut bölgedeki verileri size aktarabilmesi için konum bilginizin kesinlikle açık olması gerekmektedir. Aksi takdirde bu hizmet pasif olarak beklemeye devam eder.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu