Android

Google, Android TV’ler İçin Minimum Sistem Şartı Getiriyor!

Reklam

Google’ın Android TV’lerin donanımsal gidişatından memnun olmadığını gösteren bir haber ortaya çıktı. Bu sızıntıya göre Google Android TV’ler için minimum sistem şartı getirecek. İşte bu sızıntıya ilişkin önemli detaylar…

Minimum sistem şartı demek oluyor ki cihaz donanımı belirli bir gücün altındaysa Android işletim sistemi o cihazda çalıştırılamayacak. Bu durumda da ilgili Android TV cihazı fonksiyonel olarak tamamen devre dışı kalacak. Üreticilerde böyle bir durum oluşmaması adına Android TV’lerin donanımsal özelliklerini olabildiğince yüksek seviyede tutacaklar.

Android TV’ler için Neden Minimum Sistem Şartı Getirilecek?

Android TV kullanıcıları; kanalların geç değişmesi, cihazın çok yavaş açılması, beklenmeyen anlarda donmalar nedeniyle şikayet içerisindeydiler. Her zaman kullanıcı şikayetlerini dikkate alır bir tavır gösteren Google firması ilgili sorunların yaşanmaması adına Android TV’ler için minimum sistem şartı getirecek.

Google Android TV’ler için sistem şartı getirerek yalnızca şikayetleri dindirmeyi hedeflemiyor. İlgili kaynaklara göre Google akıllı telefon sektöründe olduğu gibi TV sektöründe de bir büyüme hedefi içerisinde gibi görünüyor.

Android TV minimum sistem şartları neler olduğu şuan için tam olarak bilinmiyor. Hemen devreye sokulması planlanan bir özellik olmadığından, öncelikli olarak bu uygulamanın ne zaman devreye gireceği kararlaştırılacak ardından da TV’ler için istenen gerekli sistem şartlarının ne olduğuna karar verilecek.

Eğer Android TV almayı planlıyorsanız öncelikle satın alacağınız cihazın donanımsal özelliklerini çok iyi seçmenizi yada bu kararın yürürlüğe girmesi ardından üretilen cihazlardan birisini satın almanızı öneriyoruz. Acele etmeniz halinde yukarıda bahsettiğimiz ilgili sorunları yaşama durumunda kalabilirsiniz.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu