Uygulama

Google News’in Android Uygulamasına Karanlık Tema Ekleniyor

Reklam

Son zamanlarda birçok uygulamada adından sıkça söz ettiren karanlık teması, Google News içinde eklendi. Artık Google News uygulaması kullanıcıları karanlık tema özelliğini aktif hale getirebilecek. Google News’e eklenen karanlık tema özelliğiyle ilgili detaylar bu yazımızda…

Google News, üretici firmanın ana rengi olan beyaz renkle gelmişti. Zaten Google’ın çoğu uygulamasında bu renge rastlıyorduk. Ancak bir süredir beyaz renk fanatikliğinden uzaklaşmaya başlayan Google, karanlık temayı News uygulamasına da getirdi.

Sosyal medya kaynaklı haberlere göre bu güncellemenin uygulandığı ilk cihazlardan birisi, Google Pixel 2XL olarak biliniyor.

Karanlık tema aktif hale getirildiği zaman genel tasarım açısından pek fazla bir değişiklik yapılmadığı dikkat çekiyor.

Google News’in Android Uygulamasına Karanlık Tema Ekleniyor

Sadece karanlık ortamlarda daha rahat kullanım sağlanması açısından uygulamanın özellikleri gri tonlara çevrilmiş. Elbette bu durum batarya tasarrufu sağlanmasına da katkı sağlıyor.

Reklam

Google News’e gelen bu özelliğin ardından uygulamayı dört farklı seçenekte kullanabileceksiniz. Bu seçenekler; karanlık temanın her zaman açık olması, otomatik, sadece pil tasarrufu devreye girdiğinde açılması ve kapalı şeklinde sıralanıyor.

Bazı telefonlar için sunulan Google News karanlık tema özelliğini kendi telefonunuzda da kullanmak istiyorsanız ilgili uygulamanın 5.5 sürümüne güncellenme sürecini kaçırmayın.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu