Uygulama

Google Asistan Noktalama İşaretlerini Otomatik Ekleyecek

Reklam

Google Asistan uygulaması her alanda kullanıcıların işini kolaylaştırmak adına gelişmeye devam ediyor. Bunun son örneklerinden bir tanesi de noktalama işaretleri alanında olacak. Mesajlaşırken yada diğer uygulama ortamlarında metin oluştururken noktalama işaretlerini eklemeye uğraşmayacaksınız. İşte konuya ilişkin önemli detaylar…

Google Asistan Türkçe olduktan sonra ülkemiz genelinde büyük ilgi görmeye başlamıştı. Eski nadir kullanım oranının üzerinde bir seviyeye çıkmayı başaran bu uygulama şimdide otomatik noktalama işaretleriyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, Google Asistan nereye, hangi noktalama işaretinin koyulması gerektiğini nasıl anlayacak?

Bu İşe Google Asistan Nokta Koyar

Mesajlaşma uygulamalarını çok sık kullananlar yada iş ve sosyal hayat gereği fazla metin oluşturanlar için sürekli noktalama işaretlerini kullanmak büyük sıkıntı oluyor. Bu kavramları düşünerek yola çıkan Google ekibi Asistan uygulamasını artık nokta koyar hale getirdi.

Google Asistanın noktalama işaretleri özelliğini kullanmak için çok fazla acele etmemenizi öneriyoruz. Ancak nadiren mesajlaşan biriyseniz şimdiden kullanmaya başlayabilirsiniz. Noktalama işaretlerini otomatik olarak yerine yerleştirebilmesi için, uygulamanın neyi nereye koyacağını çok iyi analiz edebilmesi gerekiyor. Bu bakımdan geliştiricilerin uzun bir süre izlemeye ve gelişmiş analizler yapmaya ihtiyacı var.

Google Asistan noktalama işaretleri desteği öncelikli olarak kurallı cümlelere verilecek olsa da zamanla alışılmış kural dışı mesajlaşma kalıplarının da dikkate alınacağını düşünüyoruz. Google Asistan noktalama işaretleri özelliği şuan için resmi olarak devreye girmedi.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu