Uygulama

Google Maps Go Nedir? Özellikleri Neler?

Reklam

Google Maps Go, Google’ın eski harita uygulamasına göre daha tasarruflu yönüyle ön plana çıkan; veri, şarj ve alan kullanımını daha ufak seviyelerde tutan yeni bir harita uygulamasıdır. Sık seyahat halinde olanların ve diğer işlerde harita kullanımına ihtiyaç duyanların gönül rahatlığıyla tercih edebileceği bu uygulama hafif ara yüzüyle ön plana çıkıyor.

Son çıkan telefonlarda normal harita uygulaması da rahatlıkla kullanılabiliyordu. Bu telefonlarda harita kullanırken çok nadiren rastlanıyor olsa da genel anlamda pek sorun ortaya çıktığı görülmüyor. Ancak düşük sistem özelliklerine sahip telefonlarda harita kullanımında bir süre donmalar ve çeşitli sıkıntılar yaşanabiliyor.

Bu nedenle de düşük özellikli telefona sahip olan kullanıcılar harita kullanımında işlerini tam anlamıyla yerine getiremiyordu. Farklı bir işleyiş düzenine sahip olan Google Maps Go ile kullanım düzeni tamamen değişiyor ve basit özellikli telefonlarda bile pek fazla sorun yaşamadan kullanılabiliyor. Google Maps Go ile ilgili detaylar bu yazımızda.

Google Maps Go Uygulamasının Özellikleri Neler?

Google Maps Go Nedir? Özellikleri Neler?

Google Maps Go mevcut harita uygulamasının görünümüne hiçbir şekilde müdahale etmiyor. Eskiden ne görülüyorduysa, aynısını sunmaya devam ediyor. Aradaki fark Google Maps Go uygulaması kullanılmaya başladıktan sonra harita ara yüzünün biraz daha sadeleştirilmesi, harici uygulama ve dosyalara erişimin kısıtlanması olarak karşımıza çıkıyor. Yani telefonun mevcut gücü bu uygulamaya ayrılarak daha kapsamlı ve sorunsuz bir harita deneyimi yaşanması hedefleniyor.

Google Maps Go uygulamasını kullanabilmek için en azından Android 4.1 sürümüyle çalışan bir akıllı telefona ya da tablete ihtiyaç duymaktasınız. Şuan için ülkemiz Google Play marketinde sunulmuş değil. Diğer 70 ülke kullanıcıları için Google Play’den indirilebilir durumda. Ancak APK’sını indirerek deneyebilirsiniz.

Reklam

Google Maps Go uygulamasını kullanarak eş zamanlı konum takibi yapabiliyorsunuz.

Sesli yol tariflerine erişim sağlayabiliyorsunuz.

Kişisel otomobiliniz ya da diğer toplum araçlarında da kullanabiliyorsunuz.

Normal haritada mevcut olan sokak görünümleri, Google Maps Go ile de görüntülenmeye devam ediyor.

Google Açıklaması

Google Haritalar uygulamasının daha basit bir sürümünü kullanma;
Google Maps Go, Android Oreo (Go sürümü) cihazlarında önceden yüklenmiştir. Play Store’da da mevcuttur. Google Maps Go, Google Haritalar uygulamasından ayrıdır. Hafızası sınırlı cihazlarda hızlı ve sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

Haritayı sık kullananlar ve düşük özellikli cihazlarda sorun yaşayanlar için geliştirilen bu uygulamayı telefonunuza indirmeyi düşünüyor musunuz?

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu