Uygulama

Telefonlardaki Karanlık Tema Uygulaması, Windowsa da Geliyor!

Reklam

Birkaç ay öncesinde neredeyse popüler birçok uygulamaya gelmiş olan karanlık tema özelliği nihayet PC’deki yerini genişletmeye hazırlanıyor. Son olarak Chrome’a eklenilmesi düşünülen bu özellik yakın zaman içerisinde kullanıcılara sunulacak gibi görünüyor.

Karanlık tema, bilgisayar başında uzun zaman geçiren, bu zaman aralığında da sık webde takılanların vazgeçilmez ihtiyacı olarak görülüyordu. Ancak koyu tonlarda birçok tema var olduğu düşüncesiyle bilgisayarda bu özelliğe pek fazla gerek duyulmamıştı. Ancak unutulan bir gerçek vardı ki ilgili temalar tarayıcının sadeliğini de bozuyordu. Sadelikten hoşlananlar için can sıkıcı bir gelişme olan bu durum artık ortadan kayboluyor ve bilgisayardaki Chrome tarayıcılarına da karanlık tema özelliği geliyor.

Bilgisayarlara Chrome Karanlık Tema Ne Zaman Gelecek?

Bilgisayarlar için Chrome karanlık tema özelliği genel bir anlam ifade etmiyor. Sadece Windows 10 işletim sistemi yüklü olan bilgisayarlara özel olarak sunulacak. Ancak Windows 10’un başlangıçta herkese ücretsiz olarak sunulduğunu ve geniş bir kullanıcı kitlesi var olduğunu düşünürsek bu durum kullanıcılar için pek sorun olmayacak gibi görünüyor.

Chrome geliştiricileri gizli modu ve karanlık modu birbirine eşdeğer tasarımlarda görüyor. Renk kavramına kesin bir çözüm bulabilmiş değiller. Bu bakımdan net bir tarih vermemiş olsalar da renk sorununu çözdükten sonra Windows 10 Chrome Karanlık Tema özelliğini hemen devreye sokacaklar.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu