Sosyal Medya

İnstagram Dondurma Nasıl Yapılır? Geçici Kapatma Yöntemi

Aşağıdaki adımları izleyerek instagram hesabınızı geçici yöntemle nasıl donduracağınızı öğreneceksiniz.

Reklam

Instagram hesabı dondurma düşüncesinin ardında; iş yoğunluğu, sınavlar, zamanı daha ekonomik kullanma vb. gibi nedenler var. İlgili durumlarda aksaklık yaşanmaması adına instagram dondurma işlemi zorunlu hale gelebiliyor. Birkaç adımdan oluşan instagram dondurma linkini takip ederek, hesabınızın kullanımını askıya alabiliyorsunuz.

Sosyal medyanın en iyi yanlarından biri, insanlara yaratıcılık için fırsat vermesidir. Instagram ile insanlar kreasyonlarını takipçileriyle paylaşabilir ve onlardan da geri bildirim alabilir. Instagram’ın yemek tutkunları ve tariflerini başkalarıyla paylaşmak isteyen şefler için bu kadar popüler bir platform haline gelmesinin nedenlerinden biri de budur.

Sosyal medyanın en iyi yanı, sadece yemek topluluğuyla sınırlı olmamasıdır. Yaratıcılığınızı uygulayabileceğiniz Twitter ve Pinterest gibi birçok başka yaratıcı platform var. Kolajlar yapabilir, çizimleri paylaşabilir veya bir blog yazısı yazabilirsiniz.

Yaratıcı tutkularının peşinden koşarken biraz ilhama ihtiyaç duyanlar için, burada Instagram’daki en popüler yiyeceklerden biri, herhangi bir özel ekipman veya malzeme olmadan evde ve hatta mutfağınızda lezzetli ve kolay yapılabilen tatlılar ilgi çeker. Fakat bazen instagram hesabınızı geçici bir süre dondurmak isteyebilirsiniz.

Instagram’da dondurma nasıl yapılır? Peki, doğru yere geldiniz!

Bu makale size bu konuda yardımcı olacaktır. Instagram’da dondurma yapmanın bir yolunu bulduk. Karmaşık değildir ve kolaydır. Başlayalım!

Reklam

Unutmayın hesap silme işleminin geri dönüşü yok fakat instagram dondurma işlemi yaptıktan bir süre sonra tekrar hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.

Facebook instagramı satın alarak büyük bir adım attı. Zaten kendine özel kullanıcısı olan sosyal medya uygulaması instagram bu aşamadan sonra yüksek hızda kendi kategorisinde büyüdü. E-ticaret, reklam veya fenomen kişilerin varlığıyla bir süredir tartışmasız lider konumunda. Bu hızlı büyümenin mimarının facebook olduğunu ekleyelim. Büyük bir yatırım, değişim ile birlikte uygulama bir anda dünyanın gündemine oturdu. Özellikle bayan kullanıcıların çoğunluğunu oluşturduğu instagram üzerinden günümüzde, eticaret, reklam ve diğer para getiren işler de yapılabilmektedir.

İnstagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Instagram hesabınızı telefon aracılığıyla kullanıyorsanız ilk olarak bu yolla instagram hesap kapatma işlemini gerçekleştiremeyeceğinizi belirtmemiz gerekiyor.

Fakat instagram geçici kapatma işlemi telefonunuzun tarayıcısından giriş yaparak yapabilirsiniz. İnstagram uygulaması geçici kapatma işlemi yapmanıza imkan sağlamadığını tekrar hatırlatalım.

Bilgisayarda İnstagram Dondurma

Instagram hesabı dondurma işlemini başarıyla tamamlamak için bir bilgisayara ihtiyaç duyuyorsunuz.

İnstagram dondurma 2022 yılında bilgisayar üzerinden daha kolay hale geldi. Hesabınızda herhangi bir tarayıcıdan www.instagram.com siteye giderek(Chrome, Edge, Firefox yada Opera) oturum açtıktan sonra, sağ üst köşeden profili düzenle bağlantısını takip ediyorsunuz.

Reklam
Instagram Dondurma Nasıl Yapılır

Profiliniz ile alakalı bir çok işlemi gerçekleştirebileceğiniz alandasınız. Sağ alt tarafta göreceğiniz “hesabımı geçici olarak kapat” bağlantısına tıkladıktan sonra instagram hesabı dondurma işlemini başlatmış oluyorsunuz.

Çeşitli nedenlerden dolayı bağlantıyı göremiyorsanız aşağıdaki linkten işleme devam edebilirsiniz.

instagram dondurma linki 2022 tıkla ve işleme devam et.

Sonrasında instagram hesap dondurma nedeninizi ve güncel şifrenizi girerek sosyal medya hesabınızın kullanımını askıya alabiliyorsunuz. Böylelikle hesabınızın, yorumlarınızın, beğenilerinizin, fotoğraflarınızın diğer kullanıcılar yada herkes tarafından görüntülenmesini engellemiş olacaksınız.

Instagram Dondurma Onay Verme

Hesabını neden kapatıyorsun seçeneğinde aşağıdaki nedenler sıralanmış ve işleme devam edebilmek için size uygun herhangi birini seçmeniz isteniyor.

  • Bir şeyi kaldırmak istiyorum
  • Ara vermek istiyorum
  • Çok fazla reklam var
  • Kullanmaya başlamakta zorlandım
  • İkinci bir hesap açtım
  • Gizlilikle ilgili endişeler
  • Çok zamanımı alıyor
  • Takip edecek kişiler bulamıyorum
  • Başka bir şey

Geçici kapatma, dondurma işlemi adımlarını tamamladıktan sonra instagram sizi giriş sayfasına yönlendirecektir.

Bilgisayardan instagram dondurma işlemini yukarıda anlattık. Aynı işlemleri akıllı telefonunuzdan da yapabilirsiniz. Öncelikle instagram uygulamasından geçici olarak kapatma işlemini yapamayacağımızı belirtelim. Öncelikle telefonunzdaki instagram mobil uygulamasını silin. Chrome yada benzeri tarayıcılardan instagram.com sitesine girip kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak hesabınıza giriş yapın. Eğer şifrenizi unuttuysanız şifremi unuttum kısmından destek alın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra bilgisayardan dondurma işlemini anlattığımız kısımdaki adımları takip edin. İşte hepsi bu kadar.

Hesabı Aktif Etme

İnstagram hesabınıza bilgisayardan yada telefonunuzdan tekrar giriş yaparsanız hesabınızı aktif hale getirmiş olacağınızı not edelim. Yani hesabınız beğenileriniz, yorumlarınız, fotoğraflarınız, profil bilgileriniz tekrardan görünür olur. Bu işlemi bahsettiğimiz gibi telefondan yada bilgisayardan yapabilirsiniz.

Bu işlemi yaparken hesabınızı açarken kullandığınız mail adresine mail gelebilir. İnstagram dondurma açma işlemini verilen komutlarla yapın. Bu işlemi yaparken bazen hesabınıza ulaşamayabilirsiniz. Eğer instagram uygulaması yüklü ise ve işlemi uygulama üzerinden gerçekleştiriyorsanız silin ve tekrar yükleyip öyle deneyin.

Olası problemlerde instagram ile iletişime geçmekten çekinmeyin. Şu adrese girin https://help.instagram.com/contact/ ve buradan sorunu ayrıntılı bir şekilde açıklayın. Mutlaka geri dönüş yapacaklardır. Fakat dondurma işlemi yaptıysanız ve 1 aydan fazla zaman geçtikten sonra instagram dondurma açma işlemini gerçekleştiriyorsanız hesabınızı tekrar aktif hale getiremeyebilirsiniz.

BİLGİ: Peki instagram dondurma işlemini gerçekleştirdiniz fakat ilerleyen günlerde çeşitli nedenlerden dolayı tekrar aktif hale getirme ihtiyacınız oldu. Tekrar dondurma işlemi için ne kadar süre geçmeli?
Yukarıdaki sorunun cevabı ise şu şekildedir. Yeni gelen instagram güncellemeleri ile bu durdurma, açma tekrar dondurma işlemi için 1 haftalık süre geçmesi gerekmektedir.

Göz Atın:  Instagram Şifremi Unuttum, Şifresi Nasıl Yenilenir?

Kısaca hesabınızı geçici olarak dondurdunuz, tekrar açtınız ve yine dondurma işlemini yapmak istiyorsunuz. Bunun için en az 1 haftalık süreye ihtiyacınız olacak. Instagram kullanıcıların artması ile birlikte hesap dondurma, açma ve tekrar dondurma işlemlerini suistimal edenlerin artması nedeniyle medya paylaşım devi instagram 1 haftalık bekleme sınırı koyma ihtiyacı hissetmiş.

Hesabınızda böyle bir işlem yapacaksanız bekleme süresini mutlaka aklınızın köşesinde bulundurun.

Hesabı dondurmuş olsanız bile, her an zorunlu oturum açmanız icap ederse 24 saat beklemeniz gerektiğini unutmayın. Yani instagram hesabını donduranlar 24 saat geçmeden oturum açamıyorlar.

Instagram hesabı dondurma işlemini bilgisayar üzerinden gerçekleştirdik. Ancak tekrar aktif hale getirmek istiyorsak bilgisayar üzerinden yapamıyoruz. Telefondan giriş yapmamız gerekiyor.

Eğer sizde çeşitli nedenlerden dolayı aktif olarak kullandığınız instagram hesabınızı geçici olarak dondurmak istiyorsanız yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterli.

Instagram dondurma? Instagram hesap silme? Hangisi?

Çoğu kullanıcı instagram dondurma işlemini bilmediği için kalıcı olarak silmek durumunda kalıyor. Bu durumda elbetteki kapatılan hesaplarını tekrar açmak istediklerinde yeni profil oluşturmak zorunda, zahmetinde kalıyorlar. Burada kullanıcı hesap silme mi yoksa dondurma işleminden hangisini yapacağına karar vermeli.

Eğer ileride tekrar dönüş yaparım, dondurma yada kapatma nedenleri ileride sona erebilir diye düşünüyorsa mutlaka hesap dondurma işlemini yapmalı.

Ben asla instagram kullanmayacağım yada kullanmak istersem yeniden profil, hesap açarım uğraşırım diyorsa instagram hesap silme işlemini yapabilir.

Instagram hesabınızı silmek yerine hesabınızı dondurmayı seçerseniz yine sizin fotoğraflarınızı yada yorumlarınızı kimse görüntüleyemecektir. Paylaşmış olduğunuz içeriklere istediğiniz zaman yeniden (24 saat geçmesi gerekir) ulaşım sağlayabilirsiniz.

Göz Atın:  İnstagram Hesap Silme Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram ve diğer sosyal medya hesaplarınızı dondurmayı düşünüyor musunuz? Instagram hesap dondurma işlemlerinde zorluk yaşıyorsanız ekibimize danışmanız için aşağıdaki yorum kısmından yada info@androidegel.com mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

Sosyal medyadan uzaklaşmak için önemli gerekçelere sahip olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Instagram hesabı dondurma nedenlerinizi yorum olarak bekliyoruz.

Aşağıdaki yorumlardan gördüğümüz üzere “instagram hesabımı dondurdum peki ne kadar süre içerisinde açabilirim” sorusunun oldukça fazla sorulduğunu görüyoruz. Yazımızda belirttiğimiz gibi tekrar aktif hale getirme işlemi için 24 saat beklemeniz gerektiğini unutmayın.

Şununla karıştırmayın; Instagram hesabını dondurdum tekrar aktif hale getirdim ve tekrar dondurmak istiyorum ne kadar süreye ihtiyaç var sorusunun cevabı: 1 HAFTA

Instagram tarafından askıya alınan veya silinen bir sosyal medya hesabı dondurulur. Bir hesap dondurulduğunda, kullanıcı artık hesaba giriş yapamaz ve beslemelerini göremez. Ancak yine de uygulamaya giriş yapabilir ve profil sayfalarını görebilirler.

Sizlerde aşağıdaki yorum kısmına neden instagram hesabınızı geçici kapatma yapmak istediğiniz ile ilgili yorumlarda bulunabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 4 Ortalama: 5]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

16 Yorum

  1. Eyvallah kardeşim çok güzel ve açıklayıcı yazı olmuş. Yararlandım instagram hesabımı dondurdum ve tekrar açmam gerektiğinde açtım.
    Sitenizi tavsiye ediyorum

    1. Güzel sözlerinizi için teşekkür ederiz. Sizden gelen bu yorumlar bizleri daha iyi ve yararlı yazılar, haberler yazmaya teşvik ediyor…

  2. Hey admin abicim şimdi ben hesabı kapatirsam 1 hafta açamiyacammi başka sitelerde açabilirsin diyorlar ?

    1. Yukarıdaki instagram dondurma nasıl yapılır yazımızda görebileceğiniz üzere tekrar geri açmak için “24 saat beklemelisiniz” yazıyor Cansu hanım. Dİğer sitelerin ne yazdığını bakmadan şunu net olarak diyebiliriz ki araştırmadan ve uygulamadan haber yapmıyoruz.
      Takipte kalın sitemizi…

  3. Yani bu yöntem işe yarıyor mu arkadaşlar instagram dondurma yaptıktan sonra açabilen var dimi gitmez dimi hesap aman dikkat edelim?

    1. İnstagram dondurma işlemini yaptıktan sonra belirttiğimiz gibi tekrar hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu konuda şüpheniz olmasın Ahmet bey…

  4. Öyle bir seçenek yok ki arkadaşlar nasıl yapacaz peki bu instagram dondurma olayını acil lazım?

  5. Ben Defalarca Dondurdum Açtım En Son Kasımda Dondurdum Birdaha Açılmadı Bana Yardımcı Olan Biri Varmı ? Androidegel ekibinden yardım talep ediyorum?

    1. Silme işlemi yaparsanız silinir sadece instagram dondurma işlemini yaparsanız dilediğiniz zaman açma işlemini yapabilirsiniz…
      Açma işlemi için 24 saat geçmesi gerektiğini unutmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu