Sosyal Medya
Trend

İnstagram Hesap Silme Kapatma Nasıl Yapılır?

Reklam

En popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan instagram, kullanıcı potansiyelini de arttırmaya devam etmektedir. Bu nedenle yeni açılan, açıldıktan sonra çeşitli nedenlerden dolayı kullanılmak istenmeyen milyonlarca hesap var. İşte bunun için instagram hesap silme talebi çok fazla. Ayrıca bu hesapları silmekteki temel amaç, kalıcı olarak ortadan kaldırmak olduğu için instagram kalıcı hesap silme işlemini gerçekleştirmeniz gerekir. Silme işlemini gerçekleştirmeden önce de isteğe bağlı olarak tüm fotoğraflarınızı, verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Biz de size içeriğimizde tüm bu süreçlerden bahsedeceğiz.

İnstagram Hesabınızı Kapatmadan Önce Fotoğraflarınız Nasıl Yedeklenir?

Bazı durumlarda silmek istediğimiz hesabımızın fotoğraflarının silinmesini istemeyiz. İşte bunun için çeşitli yöntemler bulunur. Uygulamalar kullanmak bunlar arasında yer alsa da pek güvenilir bir yöntem olduğunu söylemek mümkün olmayacaktır. Burada en güvenilir ve kolay yol, hesabınız üzerinden elle yapacağınız işlemlerdir. Şimdi size İnstagram hesabınızı kapatmadan önce yedekleme için yapmanız gerekenlerden bahsedelim.

Mobil cihazlar için gerçekleştirmeniz gereken işlemler aşağıdaki gibidir:

  • Profil bölümünün sağ üst tarafında yer alan “Alt Alta Üç Yatay Çizgi” ikonuna tıklayınız.
  • “Hareketlerin” bölümüne giriniz.
  • “Hareketlerini yönetmen için tek bir yer” bölümünde olduğunuzdan emin olun.
  • En alt kısımda “Bilgilerini İndir” butonuna tıklayınız.
  • İlgili alana verilerin geleceği e-posta adresinizi giriniz. Şifrenizi giriniz ve onaylayınız.

Hesabınız ile ilişkilendirilmiş bir e-posta adresi varsa otomatik olarak ekrana yansır, yedekleme maili o e-posta adresine gelecektir.

Bilgisayardan yedekleme için aşağıdaki adımları izlemelisiniz.

  • Tarayıcı üzerinden hesabınıza giriş yapınız.
  • Profilinize giriniz ve “Profili Düzenle” bölümünün yanındaki “ayar” ikonuna tıklayınız.
  • “Gizlilik ve Güvenlik” butonuna tıklayarak işleme devam ediniz.
  • Sonrasında biraz sayfanın aşağısına indiğinizde “Veri İndirme” bölümünü bulacaksınız. Altında yer alan “İndirme Talep Et” butonuna tıkladığınızda e-posta adresinizi girmeniz, size uygun olan formatı seçmeniz gerekir. Sonrasında “ileri” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.
Instagram Veri Yedekleme

Hesabınızı silmeden önce yapmanız gereken işlemler yukarıdaki gibidir. Bu şekilde hesabınızdaki fotoğrafları yedeklemiş olursunuz. Ancak unutmamanız gereken durum, yedekleme talep ettikten sonra mailin e-posta adresinize ulaşmasının 48 saate kadar sürmesidir. Uzun sürmesinden ötürü endişelenmeyin. En geç 48 saat içerisinde gelecektir.

Reklam

İnstagram DM Yedekleme Nasıl Yapılır?

Hesabınızı silmeden önce, içerisinde yer alan özel mesajlar sizin için önemli olabilir. Bu sebeple bir yedekleme gereksinimi duyabilirsiniz. İşte bunun için yukarıda yer alan işlemleri uygulamanız yeterli olacaktır. Size gelen zip dosyası içerisinde tüm yedeklemeleriniz yer almaktadır. Zipi ayıklayarak sohbet dosyalarınıza rahatlıkla ulaşabilir, sonrasında instagram hesap silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İnstagram Hesap Silme Kalıcı Olarak Adım Adım Nasıl Yapılır?

Kullanmak istemediğiniz ya da başka sebeplerden ötürü kapatmak durumunda kaldığınız instagram hesabınızı kalıcı olarak silmek için belirli adımları uygulamanız gerekir. Bu adımları uyguladığınız takdirde, çok kolay bir şekilde hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

  • Adım: İnstagram hesap silme linki üzerinden ilgili adrese ulaşın.
  • Adım: Sizden istenen “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” bilgilerini doğru bir şekilde girin.
  • Adım: “Neden Silmek İstiyorsun?” sorusuna, sizin için verilen önerilerden birini seçerek cevap verin.
  • Adım: “Şifre” bilginizi tekrar girin ve “sil” butonuna basarak işlemi onaylayın.
Instagram Hesabı Silme Kapatma

Yukarıdaki adımları uygulayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İnstagram hesap silme 2022 yılında bu şekilde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca fake hesap silme için de tüm bu adımları uygulayabilirsiniz. Bununla beraber, işlemler sonrasında İnstagram hesabınıza 1 ay girmemeniz durumunda hesabınız kalıcı olarak kapatılacaktır. Tekrar girerseniz, hesabınız aktif olur. Bu işlemi yani kalıcı hesap silmeyi yukarıda anlattığımız gibi yeniden gerçekleştirmeniz gerekir.

İnstagram Geçici Hesap Silme Adım Adım Nasıl Yapılır?

Kullanmakta olduğunuz bir İnstagram hesabını geçici olarak kapatmak isterseniz, bunun için size gerekli adımlardan bahsedeceğiz. Bu adımları uygulayarak hesabınızı geçici olarak kapatabilirsiniz.

  • Adım: İnstagram geçici hesap silme linki üzerinden ilgili sayfaya ulaşın.
  • Adım: “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” bilgilerinizi girin.
  • Adım: “Hesabını Neden Kapatıyorsun?” sorusuna seçeneklerden birini seçerek cevap verin.
  • Adım: “Şifre” bilgilerinizi tekrar girerek, “Hesabını Geçici Olarak Kapat” butonuna tıklayın.

Tüm bu işlemleri doğru şekilde yaptığınızda hesabınız geçici olarak kapatılacaktır. Ayrıca hesabınıza tekrar girdiğinizde, aktif olacak ve kullanmaya devam edebileceksiniz. Hesabı geçici olarak kapatmanın herhangi bir süresi bulunmamaktadır. Bunun yanında İnstagram dondurma ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz, ilgili yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Göz Atın:  İnstagram Dondurma Nasıl Yapılır? Geçici Kapatma Yöntemi

Her geçen zaman kullanıcı sayısını artıran İnstagram’da, açılan hesapların belirli bir süre sonra kalıcı ya da geçici olarak kapatılması gerekebiliyor. Bunun için instagram hesap silme ya da kapatma hizmeti sunan İnstagram, kullanıcılarının burada da yanında yer alıyor. Biz de bu içeriği hazırlayarak size detaylı bilgi aktarmaya çalıştık.

Reklam

Sıkça Sorulan Sorular

Kalıcı Olarak Kapatılan İnstagram Hesabı Tekrar Açılabilir Mi?

Hesabınızı kalıcı olarak kapattıktan sonra 1 ay içerisinde tekrar giriş yapmazsanız, kalıcı olarak silme işlemi gerçekleşecektir. Olası geri dönüşler için instagram 1 aylık süre tanımaktadır. Sonrasında hesabınızı tekrar aktif etme şansınız ortadan kalkar. Bu arada instagram hesabınızın şifresini unutursanız neler yapabileceğiniz ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Hesap Dondurma ile Geçici Olarak Kapatma Arasındaki Fark Nedir?

Geçici olarak kapattığınız İnstagram hesabınız, herhangi bir süre olmaksızın daha sonra aktif edilebilmektedir. Ancak hesabınızı dondurduğunuzda bunun belirli süreleri olur. Bu süreler dolduktan sonra hesabınız otomatik olarak aktif hale gelecektir.

Göz Atın:  İnstagram Hesap Açma Nasıl Yapılır? ✔

Bu yazımızda instagram hesap silme ile ilgili işlemleri adım adım anlattık. Konumuz ile alakalı herhangi bir sorunuz var ise yada kalıcı hesap silme ile ilgili problemler yaşıyorsanız aşağıdaki yorumlar kısmından bize bildirip, görüş isteyebilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 4 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu