Samsung

Samsung Galaxy C5 Ufukta Görüldü

Reklam

Samsung’un son zamanlarda üzerinde yoğun çalışmalar sürdürdüğü, piyasaya sürmek için hazırlandığı Samsung Galaxy C5 nihayet ufukta göründü.

Samsung firması yıllardır gündemi amiral gemileri S ve Note serileri ile birlikte meşgul etmekte. Güney Koreli firmanın ürünleri yalnızca bunlarla sınırlı değil. Alternatif olarak A, E ve J serilerini görmekte mümkün. Ancak firma bu alternatiflerle de yetinmek istemiyor. Şimdilerde Samsung’un sahip olduğu S, Note, A, E ve J modellerinin yanına C serisi de eklenecek.

Kısa önce medyaya düşen sızıntılarda Güney Koreli üreticinin Galaxy C serisi üzerinde çalıştığına ilişkin kapsamlı iddialar yer alıyordu. Şimdi elde mevcut bilgilere göre Galaxy C5 ve C7 modelleri gelecek. Üstelik Galaxy C5 modeline ilişkin birçok bilgi şimdiden sızmış durumda. Öncelikli olarak belirtelim ki Galaxy C5, SM-C5000 kod adıyla anılacak.

Samsung Galaxy C5 Ufukta Görüldü
Samsung Galaxy C5 Ufukta Görüldü

Telefonda 5.2 inç ekran boyutu olması bekleniyor. 8 çekirdekli Snapdragon 617 işlemciyle çalışan bu telefonda metalik tasarıma sahip. Bu işlemci 1.5GHz frekansında çalışacak. Söz konusu işlemciye ait Geekbench skorları da şimdiden geldi. Tekil çekirdek performansı ile birlikte 640 puan alırken, çoklu çekirdek performansıyla 3.163 puan aldı. Bu açıdan Galaxy C5’ in orta segment ile üst segment arasında konumlanacağını söyleyebiliriz.

Galaxy C5 ile ilgili sızan bir diğer bilgide işletim sistemiyle ilgili. Telefon Android 6.0.1 Marshmallow ile birlikte gelecek. Şimdilik Türkiye’de satışa sunulacak mı sunulmayacak mı tam net olarak bilinmiyor. Ancak Mayıs ayı itibariyle Çin teknoloji pazarında Galaxy C5’in serinin diğer üyeleriyle birlikte satışa sunulması bekleniyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu