Nasıl Yapılır?

Android Programlarının İnternet Bağlantısını Kesmek İçin; Mobiwol

Reklam

Mobil kullanıcıların en büyük gereksinimlerinden bir tanesi de telefonlarında yüklü olan programların internet bağlantılarını kesebilmektir. Örneğin meşgul olduğumuz anlarda Whatsapp’tan mesaj gelmesini istemeyiz. Bu durumda mobil veriyi veya wifi bağlantısını kapatmak yeterli bir çözüm olmayabilir. Çünkü yalnızca Whatsapp’ı engellemek için tüm interneti koparmak durumunda kalırız. Bu halde elektronik postalara, internet sitelerine ve diğer sanal ortam unsurlarına erişim kavramı ortadan kalkar. Bu yüzden de mobil kullanıcılar Android programlarının bağlantısını kesebilmek için alternatif bir çözüme ihtiyaç duymaktadırlar.

Android telefonunuz Root’lu ise sahip olduğunuz programların bağlantısını koparmak adına onlarca alternatif bulunabilir. Ancak Root olmayan telefonlarda alternatif sayısı düşünüldüğü kadar çok değildir. Hatta mevcut alternatiflerin birçoğu da mobil kullanıcılar tarafından tam olarak bilinmiyor.

Bu alternatiflerin başında gelen Mobiwol android telefonunuzda yüklü olan programların internet bağlantısının kesilebilmesi adına en uygun çözüm araçlarından bir tanesi olarak karşınıza çıkıyor.

Mobiwol programının tek amacı internet bağlantısını kesmek değil. Çünkü bu yazılım bir mobil güvenlik duvarıdır. Yazılımı telefona kurduğunuz andan itibaren güvenlik seviyesi maksimum düzeye çıkar ve olan bitenden (tüm bağlantı akışından) haberdar olursunuz.

Kısaca özetlemek gerekirse; Mobiwol tüm Android cihazlar için oluşturulmuş özel bir güvenlik uygulamasıdır. Söz konusu uygulama sayesinde sahip olduğunuz tüm Android telefonların Wifi ve Mobil veri dahil olmak üzere tüm bağlantılarını kesebilirsiniz. Üstelik bu uygulamanın 100.000’i aşan kullanıcı sayısını kalitesine, işlevselliğinin ne kadar ileri düzey olduğuna iyi bir örnek olarak verebiliriz.

Mobiwol nasıl kullanılır?

  • Uygulama ana ekranından Firewall Satus seçeneğini “ON” durumuna getirin.
  • Ardından Firewall Rules sekmesine dokunun.
  • Açılan menüden engellemek istediğiniz uygulamanın yanındaki simgeleri pasif duruma getirin.
  • Connection Logs kısmından telefonunuzun tüm internet bağlantı taleplerini görebilirsiniz.

Mobiwol ücretli midir? Nasıl kullanılır?

  • Mobiwol ücretsiz bir uygulamadır.
  • Mobiwol uygulamasını kullanabilmeniz için cihaz işletim sistemi sürümünün en az Android 4.0 olması gerekir.

Mobiwol Google Play İndir

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

5 Yorum

  1. Ben kullanıyorum arkadaşlar tavsiye ederim. Mobiwol gerçekten kullanışlı her telefonda bulunması gereken uygulama

    1. Abi sadece arka planda çalışan verileri kapıyor demi bu yada ben mi ayarlayamadim mesela bu oyunun internetimi kullanmasını istemiyorum oynarken oyun için internet bağlantısını kapandığımda bile oyuna girdiğimde reklam geliyor

  2. İşe yarıyor bu şekilde hangi uygulamanın internetini kesmek istiyorsam kesip veri harcamamı kontrol altına alabiliyorum telefon vestel venüs z10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu