Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Google
Trend

Eksiksiz Gmail kılavuzu: Bu özelliklerin tümünü biliyor musunuz?

Gmail hakkında bilmeniz gereken her şey ve daha fazlası...

Reklam

Gmail, 2004 yılında kullanıma sunulduğundan bu yana dünyanın en popüler ücretsiz bir e posta hizmetidir. Gizlilik konusunda bazı tereddütler olsa da, kullanım kolaylığı ve harika özellikleri nedeniyle Google’a bu konuda kimse bir şey söyleyemez. Gmail’de o kadar çok özellik vardı ki, hepsini takip etmek genellikle zor olabilir. Bunun için, varlığından haberdar olduğunuz veya bilmediğiniz bazı özellikleriyle ilgili eksiksiz gmail kılavuzu hazırladık.

İşte Eksiksiz Gmail Kılavuzu

Gmail kullanım avantajlarını da aşağıda listelediğimiz, eksiksiz gmail kılavuzu yazımıza başlayalım.

Gmail nedir?

Gmail Hosgeldin
Gmail Nedir?

Google tarafından kurulan Gmail 2004 yılından beri hizmet veriyor. İlk başta yalnızca davetle alınan bir hizmetti, ancak sonraki yıllarda Google onu isteyen herkese açtı. O yılları düşündüğümüzde, daha fazla depolama alanı sunduğu için gmail devrim niteliğindeydi. Depolama alanı dışında sunduğu diğer özellikler rakiplerine göre fark yaratmasını sağladı. Google’ ın bir daha asla başka bir e-postayı silmek zorunda kalmayacağımızı sloganı işe yaradı.

Gmail servisi, 2004’teki başlangıcından bu yana çok uzun bir yol kat etti, Gmail özellikleri kaldırılıyor ve sürekli olarak yenileri ekleniyor. Sürekli devam eden bir çalışma ve arkasındaki devasa Google desteği.

Gmail ücretsiz mi?

Gmail Ucretsizmi
Gmail Ücretsiz Mi?

Standart Gmail hizmeti ücretsizdir ve ücretsiz olarak 15 GB depolama alanıyla birlikte gelir. Bu 15 GB, Google Drive ve Google Fotoğraflar’daki alanınızı da kapsadığından, daha fazla alana ihtiyacınız olduğuna karar verirseniz depolama alanınızı yükseltebilirsiniz. Bunun için Google One servisini kullanabilirsiniz. Fiyatlar oldukça makul seviyede. Google One Nedir, Google One Özellikleri Neler? adlı yazımıza mutlaka göz atın.

Ancak, alan adı e-postanızı Gmail’e (aylin@example.com) bağlamanız gerekirse, ücretli Google Workspace’e geçmeniz gerekir. Google Workspace’in maliyeti, alanınızda kaç tane e-posta adresi oluşturduğunuza bağlıdır. Her e-posta adresi için aylık ödeme yapar ve yine ihtiyaçlarınıza bağlı olarak alan yükseltilebilirsiniz. Güncel Google Workspace fiyatları için buradaki bağlantıdan bakabilirsiniz.

Reklam

Neden Gmail’i kullanmalısınız?

Neden Gmail Kullanmalisiniz
Neden Gmail Kullanmalısınız?

Her şeyden önce, bir Google ürünü olarak Gmail’in arama işlevi rakipsizdir. İster eski arşivlenmiş e-postaları buluyor ister önemli ekleri araştırıyor olun, arama çubuğu, etiketler ve sıralama özellikleriyle ihtiyacınız olana çok hızla ulaşabiliyorsunuz.

Can sıkıcı spam mailler gelirse, Gmail geçmişinizi de silebilirsiniz. Gmail’ in spam e-postaları bulma ve direkt spam kutusuna gönderme özelliği harika çalışır.

Etiketlerin otomatik olarak uygulanması işlevi yaygın olarak kullanılır. Bazı e-postaların gelen kutunuza bile ulaşmaması için filtreleme kuralları oluşturabilirsiniz. Sıklıkla mail gönderip aldığınız bir kişi yada firma için ayrı klasör açıp, filtreleme özelliği ile direkt ilgili klasöre gönderebilirsiniz. E-postalarınızı istiflemek için güzel bir özellik. Gmailin diğer filtreleme kuralları da oldukça gelişmiştir. Mutlaka filtreleme özelliğini kullanmalısınız.

Gmail hangi ülkelerde kullanılır?

Gmail Hangi Ulkelerde Kullanilir
Gmail Hangi Ülkelerde Kullanılır?

Genel olarak, Gmail ve ilişkili tüm Google hizmetleri dünyanın her yerinde kullanılabilir. Ancak, bağlı olduğunuz hükümetin siyasi nedenlerle Google’ı engellediği bazı ülkeler var. Klasik bir örnek Çin’dir . Rusya, Telegram konusundaki anlaşmazlıklarında Gmail ve diğer Google hizmetlerini kısa süreliğine engelledi, ancak bu yasak şimdi kaldırıldı. Diğer bazı ülkeler de Gmail’e erişimi kısıtlayabilir. Google bu hakkı kendinde saklı tutar. Ancak genel olarak, Gmail dünyanın birçok yerinde kullanılabilir.

Türkiye’ de Google servisleri açıktır, zaman zaman Youtube açılmıyor sorunu ile karşılaşıyorsak bunun nedeni ne Google ne de hükümetimiz değildir. YouTube erişiminde sorun yaşıyorsanız yukarıda bıraktığımız bağlantıdan çözümleri okuyabilirsiniz.

Kaç tane Gmail hesabınız olabilir?

Kullanabileceğiniz Google yada Gmail hesabı sayısında bir sınır yoktur. Ancak hesaba bir telefon numarası eklemek amacıyla, numara başına dört Google-Gmail hesabıyla sınırlandırılırsınız.

Reklam

Gmail hesabını nasıl kurarım?

Gmail Hesabini Nasil Kurarim
Gmail Hesabını Nasıl Kurarım?

Yeni bir Gmail hesabı oluşturmak çok kolaydır. Tek yapmanız gereken Gmail kayıt sayfasına gitmek ekrandaki komutları takip etmek. Gmail adresi büyük-küçük harfe duyarlı olmadığını unutmayın, ancak yine de hatırlamakta zorlanmamak için her şeyi küçük harfle tutmakta fayda var. Ayrıca, e-posta adresinin kullanıcı adı kısmı daha sonra değiştirilemese de Kimden: bölümünde görünen adı ayarlardan değiştirebilirsiniz .

Ayrıca, Google’ın bir hesap oluşturma tarihi sağlamadığını unutmayın; bu nedenle, hesap kurtarma amacıyla buna ihtiyacınız varsa, Gmail hoşgeldiniz e-postasının bir yedeğini güvenli bir mail hesabınıza göndermeniz gerekebilir.

Gmail hesabını nasıl silerim?

Gmail Hesabini Nasil Silerim
Gmail Hesabını Nasıl Silerim?

Google hesabını silmek kolaydır ve isterseniz Gmail’ i de silebilirsiniz, ancak ilişkili diğer Google hizmetlerini silemezsiniz. Bunu yapmak için Google Hesabı sayfanıza gitmeniz gerekir. Google-Gmail hesabınızı silerseniz ve sonra fikrinizi değiştirirseniz, onu kurtarmak için kısa bir fırsatınız olur. Ne kadar uzun süre beklerseniz, hesabı geri alma şansınız o kadar azalır.

Gmail hesabınıza belirli süre giriş yapmazsanız, etkinlik olmadığı için Google hesabı devre dışı bırakabilir.

Kilitlenirsem veya saldırıya uğrarsam bir Gmail hesabını nasıl kurtarırım?

Gmail Hesabini Nasil Kurtaririm
Kilitlenirsem Veya Saldırıya Uğrarsam Bir Gmail Hesabını Nasıl Kurtarırım?

Gmail en popüler ve en çok kullanılan e-posta hizmeti olduğundan, Gmail kullanıcıları bilgisayar korsanları için büyük bir hedeftir. Ayrıca, birden kendinizi hesaba erişemiyor durumda bulabilirsiniz.

Google’ın hesaplarına ulaşamayan kullanıcılar için belirli bir prosedürü vardır (Uyarı: kayıtlı bir telefon numarasına veya yedek e-posta adresine sahip olmak kurtarmak için çok yardımcı olur). Gmail hesabınızın ele geçirilme riskini azaltmak için iki faktörlü kimlik doğrulamayı açmalı ve bir kimlik doğrulama uygulaması kullanmalısınız.

Gmail mail gönderme sınırlarını nasıl atlayabilirim?

Gmail Gonderme Siniri
Gmail’In Gönderme Sınırlarını Nasıl Atlayabilirim?

Toplu e-posta gönderimi için asla Gmail kullanmamalısınız. Bunu yaparsanız, hesabınızın kötüye kullanım nedeniyle Google tarafından askıya alınması ile karşı karşıya kalırsınız.

Kişisel hesaplar için, Google şu anda her 24 saatte bir 500 e-posta (veya 500 katılımcıya bir e-posta) sınırı uygulamaktadır. Ücretli bir Google Workspace hesabınız varsa bu sınır her 24 saatte bir 2.000 e-postaya yükselir.

Eklerle ilgili olarak Gmail, ek başına 25 MB gibi katı bir sınır uygular. Bu sınırlamayı aşmanın, dosyayı bulut servislere, Google Drive’a veya Dropbox’a yüklemek gibi bazı yaratıcı yolları vardır. Google’ ın Drive servisi de bir hesap açtığınızda otomatik olarak kullanımınıza açılır. Değerlendirmekte fayda var.

Gmail şifremi nasıl değiştirebilirim?

Gmail Sifremi Nasil Degistiririm
Gmail Şifremi Nasıl Değiştirebilirim?

İyi bir e-posta güvenliği için, Gmail şifrenizi ideal olarak her altı yada sekiz haftada bir değiştirmelisiniz. Gmail şifrenizi değiştirmek çok kolaydır ve kullandığınız herhangi bir şifre yöneticisi varsa onu da güncellemeyi unutmamalısınız. Gmail şifre değiştirme linkini buraya bırakalım.

Gmail IMAP nedir? Ayarları nasıl yapılır?

Gmail Imap Ayarlari
Gmail’De Imap Nedir? Ayarları Nasıl Yapılır?

IMAP, POP protokolünün yerini almış bir özelliktir. E-postalarınıza erişmek için Outlook gibi e-posta programı kullandığınızda, e-postalarınızı aktarmak için POP veya IMAP kullanmanız gerekir. Ancak POP, e-postalarınızın yalnızca bir kopyasını yerel e-posta programına indirir. E-postaları bilgisayarınızdan yanıtlar veya herhangi bir şeyi silerseniz, bu değişiklikler gmail hesabınız ile senkronize olmaz.

IMAP ise iki yönlü bir süreçtir. E-postalarınızı bilgisayarınıza indirir ve değişikliklerinizi tekrar çevrimiçi hesabınızla senkronize eder. Böylece Outlook kullanarak bir mail gönderdiğinizde telefonunuzdaki Gmail uygulaması ve tarayıcıdan ulaştığınız hesap senkronize olmuş olur. Silme işlemi için de geçerlidir.

Gmail’de e-postamı nasıl şifrelerim?

Gmail Eposta Sifreleme
Gmail’De E-Postamı Nasıl Şifrelerim?

Gmail şu anda yerleşik bir şifreleme işlevine sahip değildir, bu nedenle işi sizin yerinize yapması için üçüncü taraf bir uzantıya güvenmeniz gerekir. En iyisi FlowCrypt‘tir. Ücretsiz uzantıyı yükledikten sonra ekrandaki talimatları izleyin. PGP şifreleme protokolünü kullanarak çalışır, ancak FlowCrypt’i kullanmak için PGP hakkında bilgi sahibi olmanıza gerek yoktur. Uzantı, şifreleme işlemini yapma konusunda mükemmel bir iş çıkarıyor.

E-postaları başka bir platformdan Gmail’e nasıl iletebilirim?

Epostalari Gmail Adresine Tasima Yonlendirme
E-Postaları Başka Bir Platformdan Gmail’E Nasıl Iletebilirim?

Gmail kullandınız ve artık hayatınızın bir parçası oldu, bir daha başka herhangi bir e-posta platformunu kullanmak istemiyorsanız, bu e-postaları iletmeye başlamanın zamanı gelmiş demektir. AOL hariç çoğu e-posta platformu başka bir e-posta hizmetine yönlendirmeyi destekler. Yahoo ve Outlook (eski Hotmail) tüm bu süreci çok kolaylaştırır. Yahoo’ nun yalnızca ücretli planlarını kullanıyorsanız e-posta yönlendirmeye izin verdiğini aktaralım.

Gmail e-posta almıyorsa ne yapabilirim?

Gmail, çalışma süresi konusunda iyi bir sicile sahiptir ve çok fazla aksaklık ve kesinti yaşamamaktadır. Ancak, e-postalarınızın olması gerektiği gibi gelmeyebileceği zamanlar olabilir. Depolama alanınız tükendi, arızalı bir filtreniz var, IMAP ayarlarınızın düzeltilmesi gerekiyor veya diğer Gmail özellikleriyle ilgili sorunlar yaşıyor musunuz? Nedenini kısa sürede bulabileceksiniz.

Gmail hesabımdan nasıl faks gönderip alabilirim?

Gmail Ile Faks Gonderme Nasil Yapilir
Gmail Hesabımdan Nasıl Faks Gönderip Alabilirim?

Evet, modern teknoloji bir anda 1990’ların teknolojisiyle çakışma halinde. Hâlâ çok sevdikleri faks makinelerini kullanan biriyle uğraşmak zorunda kalırsanız, onlara faks göndermek için Gmail’i kullanabilirsiniz. Aylık bir ücret ödemeye razıysanız, Gmail gelen kutunuza faks almak için bir sanal faks numarası ayarlayabilirsiniz. Fax Plus ile yeni bir faks hesabı kurduğunuzda, sayfa başına uygun bir ücret alınmadan önce on sayfaya kadar gönderebilirsiniz. Elbette bunu Gmail hesabınıza bağlayabilirsiniz.

Gmail’de otomatik e-posta hatırlatıcılarını nasıl ayarlayabilirim?

Bu özelliği kullanmak için Ayarlar sekmesine gidin. Ayrıca, takip için, hangi e-postalarınızın alıcı tarafından yanıtlanmadığını görebilirsiniz. Gönderilenler kutunuzu da tarar.

Kullanışlı mı? Belki bazı insanlara. Ama beğenmezseniz ayarlardan bu özelliği kolayca kapatabilirsiniz.

Gmail e-posta şablonları nasıl kurulur?

Gmail ayrıca, bu üretkenlik özelliğiyle size mümkün olduğunca çok yazma süresi kazandırmaya kararlıdır. Kendinizi aynı e-postayı tekrar tekrar yazarken bulursanız, bunu bir şablona dönüştürebilirsiniz. Ardından, bir daha ihtiyacınız olduğunda şablonu seçin. E-posta penceresi metinle önceden doldurulacaktır. Her gün çok fazla e-posta gönderirseniz, bu özellik sizin için kurtarıcı olabilir.

Gmail’de nasıl imza ekleyebilir veya imzayı değiştirebilirim?

Gmail Imza Ekleme Nasil Yapilir
Gmail’De Nasıl Imza Ekleyebilir Veya Imzayı Değiştirebilirim?

Gmail hesabınızı iş için kullanıyorsanız veya yalnızca profesyonel bir görüntü sunmak istiyorsanız, otomatik bir e-posta imzası ayarlamanız gerekir. Ayarlar sekmesine geçin, ardından Genel sekmesine gidin, ardından aşağı kaydırın. HTML ve bir resim ekleyebilirsiniz. Ancak genel olarak, biçimlendirme seçenekleri biraz zayıftır. Ben şahsen yıllardır otomatik imza kullanıyorum.

Gmail’de e-postaları nasıl yazdırabilirim?

Gmail Eposta Yazdirma Nasil Yapilir
Gmail’De E-Postaları Nasıl Yazdırabilirim?

Günümüzün trendi dijital dosyalar, kağıtsız bir ofis olsa da, bazen bir e-postanın yazdırılması gerekebilir. Gmail’de bir e-postayı yazdırmak için ekranın sağ üst kısmındaki yazıcı simgesini tıklayın. Daha sonra, biçimlendirilmiş bir e-posta ön izlemesi göreceksiniz. Bağlı olan yazıcınızın özelliklerine göre ayarları yapılandırabilir ve yazdırma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Gmail’de e-posta yönlendirmeyi nasıl ayarlarım?

Gmail e-postanızın bir kısmını veya tamamını yönlendirmek istiyorsanız, bunu ayarlar kısmından yapabilirsiniz. Yönlendirme ve POP/IMAP bölümüne giderek bir yönlendirme e-posta adresi ayarlayabilirsiniz. Orijinalin Gmail hesabında kalıp kalmayacağını veya silinip arşivlenmeyeceğini de ayrıca belirleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kullanıcıların sıkça sorduğu aşağıdaki bu sorular, Gmail hizmeti hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için faydalı olabilir. Her bir soru ve cevap Gmail’in farklı özelliklerine ve kullanımına dair bilgi sağlar. Eğer Gmail hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, bu soruların yanıtlarını arayabilirsiniz.

Gmail’de gelen kutusu, arşiv ve spam kutusu nedir?

Gmail Gelen kutusu, size gönderilen tüm e-postaların varsayılan olarak saklandığı kutudur. Bu kutuda, yeni gelen e-postalarınızı görüntüleyebilir, yanıtlayabilirsiniz.

Gmail Arşiv, e-postalarınızı saklamak için kullanabileceğiniz bir alandır. Bu kutuya e-postalarınızı taşıdığınızda, gelen kutunuzda yer açabilirsiniz. Ayrıca, e-postalarınızı daha sonra kolayca bulmak için etiketler veya anahtar kelimeler kullanarak arşivleyebilirsiniz.

Gmail Spam kutusu, istenmeyen e-postaların otomatik olarak filtrelenip gönderildiği yerdir. Bu kutuda, size gönderilen spam e-postalarını görebilir ve gerektiğinde bu e-postaları silerek veya spam olarak işaretleyerek bunları engelleyebilirsiniz.

Gmail, gelen kutusu, arşiv ve spam kutusu gibi farklı kutuları kullanarak, e-postalarınızı daha iyi organize edebilmenizi sağlar ve istenmeyen e-postaların sizi rahatsız etmesini engeller.

Gmail’de dosya nasıl eklenir?

Gmail’de dosya eklemek oldukça kolaydır. Peki nasıl dosya eklenir?
1- Gmail hesabınıza giriş yapın.
2- “Yeni Mesaj” butonuna tıklayın.
3- “E-posta yaz” penceresinde, “Eklentiler” simgesine tıklayın. Bu simge, mesaj yazma penceresindeki araç çubuğunun en altındadır.
4- Açılan pencereden “Dosya seç” butonuna tıklayın.
5- Bilgisayarınızdaki dosyaları seçin ve “Aç” butonuna tıklayın.
6- Dosya, e-posta mesajınıza eklenir.

Ayrıca, Gmail’de dosya eklemek için sürükle ve bırak özelliğini de kullanabilirsiniz. Bunun için, e-postanıza ekleyeceğiniz dosyalarını bilgisayarınızdaki klasörden sürükleyin ve bırakın.

Sonuç olarak Gmail, kullandıkça yeni özellikleri keşfedebileceğiniz, arkasında dünyanın teknoloji devi Google olan bir e-posta hizmet servisidir. Şirketler ve kişisel hesaplar için birbirinden faydalı ücretli paketleri olan, günümüzde en çok kullanılan mail markasıdır.

Eğer kendinize ait bir domain-alan adınız yani internet siteniz yoksa, en prestijli olan çözüm Gmail kullanmak gözüküyor. Tabii şu ana kadar, ilerleyen zamanlarda ne olur hangi firmalar ne gibi atılımlar yapar bilemeyiz. Geçici e-posta kullanmak isterseniz Yopmail nedir başlıklı yazımızda ilginizi çekebilir. Hazırladığımız eksiksiz gmail kılavuzu, gmail nedir yazımıza sorularınız veya katkılarınız olursa aşağıdaki yorumlar kısmını kullanıp, paylaşabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 4 Ortalama: 5]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu